جست و جو در پرتال

تاریخ : يکشنبه 1 آبان 1401
کد 952

میانگین بارش سالانه در ایران یک سوم میانگین جهان است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با بیان اینکه کشور ما از جمله کشورهای خشک و نیمه خشک منطقه است، گفت: میانگین بارش سالانه در جهان ۷۵۰ میلی متر بوده در حالی که این میانگین در کشور ما ۲۵۰ میلی متر یعنی یک سوم میانگین جهانی است.
به گزارش دفتر روابط عمومی آبفای استان مهندس خانی افزود: آذربایجان شرقی نیز از این قضیه مستثنی نبوده همچنین مصرف آب در این استان از الگوی بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد:  متوسط مصرف سرانه جهانی آب ۱۵۰ لیتر در شبانه روز بوده در حالی که متوسط مصرف آب به ازای هر فرد در  آذربایجان شرقی ۲۲۰ لیتر در شبانه روز  و در شهرستان تبریز 235 لیتر است و این میزان در پیک مصرف و فصل تابستان به ۲۵۰ لیتر در شبانه روز نیز می رسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی این میزان بارش جوابگوی نیاز بخش های شرب، کشاورزی و صنعتی کشور را نمی دهد بنابراین مردم باید به سمت رعایت الگوی مصرف آب روی بیاورند چراکه در غیر اینصورت در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد.
مهندس خانی افزود: برای جبران کسری آب شرب کلانشهر تبریز باید مدام به فکر منابع جدید تامین آب بود، ولی به دلیل محدودیت منابع این کار به سختی انجام می شود و در نتیجه باید مردم به سمت رعایت الگوی مصرف سوق یابند.
وی اظهار کرد: منابع تامین کننده آب شهرستان تبریز از 4 منبع خط آبرسانی زرینه رود 55 درصد، خط آبرسانی نهند 13 درصد، چاه ها ( هروی، سعید آباد، قزلجه میدان) 31 درصد و قنوات 1 درصد تامین می شود که 69 شهر با 4 میلیون نفر جمعیت شهری و 2760روستا را پوشش می دهد که به دلیل بارش کم میزان ذخایر سد ها به پایین ترین حد خود رسیده است و در صورت عدم بارش باران موثر در این فصل با مشکل شدید تامین آب روبرو خواهیم شد.
وی تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب استان اقدامات پیشگیرانه خود برای جبران کسری آب شرب کلانشهر تبریز را با برنامه ریزی های مناسب کوتاه و بلند مدت انجام می دهد تا شهر مشکلی در تامین آب شرب نداشته باشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی از مردم خواست الگوی مصرف آب را رعایت کرده و از آب شرب فقط برای مصارف ضروری مانند شرب و بهداشتی استفاده کنند و از مصرف آن برای مصارف غیرضروری از جمله شستن خودرو، فرش و سایر موارد خودداری کنند. 
مهندس خانی گفت: سال های قبل 15 شهر اما هم اکنون 7 شهر از ۶۵ شهر استان در تولید و مصرف آب در وضعیت سربه‌سر قرار دارند و در صورت عدم رعایت الگوی مصرف در آن ها، آسیب پذیر برای قطعی آب هستند.
وی افزود: این شهرها شامل هریس، هادیشهر، بخشایش، بستان آباد، آذرشهر، مرند و شهر جدید سهند هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی تاکید کرد: مشکل آب در شهر سهند جدی است و تبدیل به مطالبه اصلی شرکت آب و فاضلاب نیز شده چرا که افق جمعیتی پیش بینی شده برا این شهر 225 هزار نفر پیش بینی شده اما با پروژه های در حال ساخت جمعیت این شهر 275 هزار نفر پیش بینی می شود یعنی 50 هزار نفر بیشتر از میزان تعیین شده است و این باعث مشکل در تامین آب شهر سهند در بلند مدت خواهد شد.
مهندس خانی تصریح کرد: در این شهر به دلیل آبادی ها و اراضی اطراف شهر با محدویت حفر چاه روبرو هستیم و برای حل مشکل نیاز به تمهیداتی از جمله تفکیک انشعابات غیر ضروری و استفاده از پساب تصفیه خانه در فضای سبز هستیم.
وی گفت: کلانشهر تبریز تنها شهر، در کشور و استان است که قطعی آب در دوران پیک مصرف تابستان نداشتیم مگر به دلایل فنی و ترکیدگی که آن هم در کمترین زمان ممکن حل شد.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: مدیریت مصرف مخصوص دوره خاصی از سال نیست و باید همه روزها رعایت کرد.
مهندس خانی ادامه داد: ما برای شهر به شهر و شهرستان به شهرستان برنامه عمل تعریف میکنیم تا در مدت زمان مشخص و عید سال بعد کارهای لازم انجام شود تا در گذر از پیک مصرف سال بعد جوابگو باشیم.
وی اظهار کرد: از 2 هزار 760 روستا استان 2 هزار روستا مشکل تامین آب ندارند اما 760 روستا به دلیل خشکسالی های اخیر که 25 درصد کاهش بارش داشتیم بر چاه ها و چشمه ها تاثیر گذاشته که باعث مشکل برای تامین آب پایدارهستند.
مهندس خانی در پایان افزود: تعدادی از این روستا نیز از محل محرومیت زدایی و توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و بسیج سازندگی سپاه عاشورا در حال انجام است و در برخی شهرستان ها با پیشرفت خوبی مواجه هستند.
 
  • نوشته شده
  • در يکشنبه 1 آبان 1401
  • توسط مصطفی خلیلیان
  • تعداد بازدید 67
نظرات شما
captcha refresh