جست و جو در پرتال

تاریخ : يکشنبه 26 ارديبهشت 1400
کد 603

بررسی وضعیت آب استان آذربایجان شرقی با حضور ویدئوکنفرانسی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و شرکت های آب و فاضلاب و آب منطقه‌ای

با حضور ویدئوکنفرانسی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و شرکت های آب و فاضلاب و آب منطقه‌ای و وضعیت آب استان بررسی گردید.
به گزارش روابط‌عمومی شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی، در جلسه‌ای که با حضور مهندس جانباز مدیرعامل شرکت آبفای کشور به‌عنوان رئیس جلسه، مهندس پاکروح معاون مهندسی و توسعه آبفای کشور، مهندس کشفی معاونت راهبری و نظارت بر بهره برداری،  به همراه تعدادی از مدیران شرکت مهندسی آبفای کشور، مهندس ایمانلو مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی به همراه معاونین و مهندس غفارزاده مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان که به‌صورت ویدئوکنفرانس و به میزبانی شرکت آب و فاضلاب استان برگزار و در خصوص وضعیت آب کلانشهر تبریز، بحث و تبادل نظر گردید.
در ابتدای این جلسه مهندس جانباز مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در خصوص شرایط خاص و بحران آبی کشور مطالبی را بیان نموده و گفت: امسال سال سختی پیش رو داریم و کلانشهر تبریز از جمله شهرهایی است که پتانسیل کم‌آبی و تنش آبی دارد، بنابراین ما باید تمهیداتی را در نظر بگیریم و اقداماتی را انجام دهیم تا پیک مصرف را بگذرانیم.
وی با تقدیر از تلاشهای بی‌وقفه شرکت آب و فاضلاب استان گفت، در استان آذربایجان شرقی شاهد تلاش و زحمات عزیزان در راستای رفع کمبود آب و گذر از تنش آبی سال جاری هستیم که جا دارد از همه تلاشگران تشکر و خداقوت گفت.
 مهندس جانباز در ادامه با خاطرنشان‌کردن کاهش سطح بارندگی در کل کشور و افزایش دمای هوا نسبت به سال‌های گذشته تأکید کرد که یک سری تمهیدات و اقداماتی در نظر گرفته و سیستم بحران آب و فاضلاب کشور فعالیت گسترده داشته باشد تا بحران کم‌آبی در سطح استان نداشته باشیم و بتوانیم این پیک مصرف رو بدون هیچ مشکلی پشت سر بگذاریم.
وی تأکید کرد که همکاران شرکت آب و فاضلاب نسبت به مناطق محروم و حواشی شهری و روستایی نگاه ویژه‌ای داشته باشند تا خدای‌نکرده باعث نارضایتی و کدورت خاطر مردم شریف نگردد .
در این جلسه مهندس ایمانلو مدیرعامل شرکت آبفای استان ضمن تشکر و قدردانی از حضور مهندس جانباز مدیرعامل شرکت آبفای کشور و حاضرین در جلسه، گزارشی از وضعیت طرح ها و پروژه های انجام گرفته و در دست اقدام را ارائه و همچنین اقدامات اضطراری انجام گرفته به منظور مقابله با تنش آبی پیش رو ارائه نمود.
وی با اشاره به تعداد شهر های تحت تاثیر تنش آبی سال 1400 گفت: از میان تعداد کل 64 شهر استان، 5 شهر و 243 روستا در وضعیت قرمز ، 15 شهر و 83 روستا در وضعیت نارنجی و 6 شهر و 105 روستا در وضعیت زرد قرار دارند.
وی افزود با توجه به اینکه متوسط تولید آب با در نظر گرفتن دو منبع زیرزمینی و سطحی کل استان 9 مترمکعب و میزان مصرف هم 8.5 مترمکعب است، در سطح کشور و استان با خشکسالی مواجه هستیم.
مهندس ایمانلو خاطر نشان کرد : برای جلوگیری از هدررفت آب،  بحث زون‌بندی کل شهر و تعدیل فشار و همچنین تعویض لوله‌های پوسیده مطرح است که با تلاش های متخصصان عزیز در شرکت آب وفاضلاب ، اصلاح شبکه در حال پیگیری و انجام می باشد .
وی افزود استاندارد متوسط هدررفت آب در کل کشور 24 درصد است که نسبت ‌به آمار کشور وضعیت ما خوب می باشد  ولی نیاز است در بحث کنترل فشار، اصلاح شبکه و پیگیری وحذف انشعابات غیرمجاز کارهای جامع و بسیاری از این دست انجام دهیم. در خصوص وضع آب های روستایی، روستاهای نزدیک تبریز به شبکه آب شرب کلانشهر تبریز متصل بوده و به‌ خاطر جلوگیری از بروز مشکل در جهت تامین آب،  30 حلقه چاه جدید حفاری ‌شده است  که 20 مورد در شهر تبریز و 10 مورد هم در روستاها و مسیر زرینه زود می باشد و در زمان پیک مصرف به یاری شبکه توزیع آب خواهد آمد .
وی خاطرنشان کرد با توجه به اینکه کیفیت آب شرب از خطوط قرمز شرکت مهندسی و وزارت نیرو می‌باشد بنابراین مردم عزیز ما مطمئن باشند که آب شربی با استاندارد و کیفیتی بالا در اختیار آنان قرار خواهد گرفت . وی یکی از راه های اصلی حل مشکل قطعی آب تبریز را انتقال آب ارس دانست که با کمک نمایندگان محترم مجلس در شورای اسلامی ،می تواند برای بلند مدت راهگشای خوبی برای برون رفت از مشکل کم آبی در کلانشهر تبریز باشد.
مهندس ایمانلو افزود شرکت آب و فاضلاب برای استفاده ی پالایشگاه، کارخانجات و ویلا ها از پساب تصفیه شده، اقداماتی انجام گرفته و قرارداد های لازم منعقد شده و بخش زیادی از آن عملیاتی شده است. وی اظافه کرد ما  با همکاری آب منطقه ای استان در طور شبانه روزی در تلاش هستیم هر چه سریعتر پروژه اتصال خط نهند به شبکه آب تبریز به بهره‌برداری برسد و همچنین به امید خدا و با تلاش شبانه روزی همکاران بزرگترین پروژه مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب در حال ساخت کشور، با ظرفیت 207/000 متر مکعب در شبانه روز که فاضلاب یک میلیون نفر را تصفیه خواهد کرد با تخصیص اعتبارات لازم تا 15 تیر ماه به بهره برداری می‌رسد. و ان شاء الله با تکمیل این پروژه به‌صورت غیرمستقیم اثر گذار خواهد بود و اگر بتوانیم پساب را به واحدهای بزرگ تولیدی برسانیم و از  ِقبَل آبی که به آن‌ها تخصیص داده می‌شود می‌توانیم استفاده این واحدها از آب شرب را کاهش دهیم.
 
  • نوشته شده
  • در يکشنبه 26 ارديبهشت 1400
  • توسط مصطفی خلیلیان
  • تعداد بازدید 103
نظرات شما
captcha refresh