خانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با اشاره به کاهش محسوس بارندگیها و کاهش ورودی آب به سدهای استان گفت: طرح انتقال آب ارس به تبریز و شهرهای در مسیر، نیاز آب شرب استان را برای ۳۰ سال آینده تضمین میکند.
خانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی، در جمع خبرنگاران با اشاره به تأمین آب استان از هشت سد، یکهزار و ۵۵۰ چاه و ۷۰ رشته قنات اظهار کرد: کاهش محسوس دبی تغذیه یا ورودی آب به سدها، یکی از چالشهای اساسی تأمین منابع آبی استان است.
وی افزود: کاهش بارندگیها عامل اصلی افت منابع آبی استان بوده و در برخی شهرستانها مانند شبستر و مرند، بارندگیها تا 55درصد کاهش یافته است. این در حالی است که ۶۵ درصد آب شرب استان از منابع سطحی و رودخانهها و ۳۵ درصد از منابع زیرزمینی تأمین میشود.
خانی تأکید کرد که آب هر منطقه به طور مستقل از همان منطقه تأمین میشود و امکان تأمین آب از سایر مناطق از طریق دیسپاچینگ کشوری وجود ندارد. با این حال، دولت طی چهار سال و نیم گذشته اقدامات مؤثری برای تکمیل زیرساختهای آبی استان انجام داده است و طرحهای انتقال آب، از جمله انتقال آب ارس به تبریز، بهعنوان راهحلی بلندمدت در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: طرح انتقال آب ارس به تبریز، علاوه بر تأمین آب شرب شهرهای مسیر، ۷۵ درصد آب شرب استان را برای ۳۰ سال آینده تضمین میکند. این پروژه بهعنوان یکی از اَبَرپروژههای آبی کشور، با شرایط فعلی و چشمانداز آینده، اهمیتی بیش از پیش پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با اشاره به اقدامات زیرساختی استان گفت: ایجاد تأسیسات آبی به اندازه کافی انجام شده و استحصال آب نیز امکانپذیر است، اما تولید این مایع حیات وابسته به تغییرات اقلیمی و افزایش بارشهاست. وی از مردم خواست با مدیریت مصرف آب، در کاهش فشار بر منابع آبی نقشآفرینی کنند.
طرحهای نوین و اَبَرپروژههایی مانند انتقال آب ارس، نویدبخش آیندهای پایدار برای تأمین منابع آبی آذربایجان شرقی است.